Δασική Υπηρεσία.

Δασική Υπηρεσία.
Υπηρεσιακό αυτοκίνητο

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Συγκροτείται το νέο Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου.

Στη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου προχωράει με γοργούς ρυθμούς ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Σκουρλέτης. Ήδη έχει αποστείλει προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου την πρότασή του (6 Αυγούστου) για το πρόσωπο που προορίζεται να αναλάβει τα ηνία του Πράσινου Ταμείου.
Παράλληλα τοποθετήθηκαν τέσσερα νέα τακτικά μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ προχθές Δευτέρα. Πρόκειται για τον Κ. Βασιλάκη, περιβαλλοντολόγο, τη Ρ. Ορφανού, τοπογράφο μηχανικό, τον Σπ. Ψαρούδα, γεωπόνο – γεωργοοικονομολόγο από την περιβαλλοντική οργάνωση προστασίας «Καλλιστώ», με αναπληρωτή τον δασοπόνο Β. Κουτή, και τον Χ. Κωνσταντάτο, πολιτικό επιστήμονα και μέλος της συντακτικής ομάδας των «Οικοτριβών», ένθετου στην «Αυγή» της Κυριακής. Είχε προηγηθεί από τον προηγούμενο υπουργό ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη η τοποθέτηση της έμπειρης στα αυτοδιοικητικά στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης Ρ. Γεωργακάκη, στη θέση της αντιπροέδρου. Από το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο απομένει η συμπλήρωση μίας ακόμη θέσης μέλους.
Όπως είναι γνωστό, στο Πράσινο Ταμείο κατευθύνονται οι πόροι από τα λογιών – λογιών πρόστιμα για περιβαλλοντικές παραβάσεις, το «τάλιρο» της βενζίνης, τα πρόστιμα από την τακτοποίηση κάθε είδους αυθαίρετων κτισμάτων και παράνομων χρήσεων κ.ά., με σκοπό να διατεθούν σε παρεμβάσεις για την προστασία του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος. Βέβαια μνημονιακοί νόμοι επέβαλαν τη διάθεση μόνον του 2,5% των πόρων του Ταμείου κατ’ έτος για τους ιδρυτικούς σκοπούς του.
Λ. ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ
Η ΑΥΓΗ/ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ COM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου