Δασική Υπηρεσία.

Δασική Υπηρεσία.
Υπηρεσιακό αυτοκίνητο

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Παράνομες Υλοτομίες στον Ασπροπόταμο – Έρευνα από το Δασαρχείο Καλαμπάκας για την αποκάλυψη των υπευθύνων.

Το γεγονός δημοσιοποιήθηκε χθες από κάτοικο της Πολυθέας Ασπροποτάμου , ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα για το θράσος κάποιων να προβαίνουν σε παράνομη ξύλευση.
Μιλώντας στην στήλη μας ο κος Βασίλης Αθανασίου ανέφερε ότι πριν λίγες ημέρες κάποιοι έκοψαν περισσότερο από 25 τόνους ξύλα δρυός από περιοχή του Ασπροποτάμου και ήταν έτοιμοι να τα μεταφέρουν. Το γεγονός καταγγέλθηκε στο Δασαρχείο Καλαμπάκας όπου ο Δασάρχης Χρήστος Πίσσιας αντέδρασε άμεσα και χάλασε τα σχέδια των επίδοξων λαθροϋλοτόμων.
Τα ξύλα δεν ήταν κομμένα από το Δασαρχείο και η απουσία της ειδικής στάμπας , υποψίασε τους περαστικούς και ειδοποίησαν το Δασαρχείο.
Τα ξύλα μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος , θα καταμετρηθούν και κατόπιν θα δημοπρατηθούν. Η κος Πίσσιας ανέφερε ότι γίνονται έρευνες από την Υπηρεσία για να συλληφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.
Ο κος Αθανασίου κατήγγειλε και άλλα περιστατικά παραβατικότητας που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή του Ασπροποτάμου. Μίλησε για παράνομη αλιεία που έχει ως αποτέλεσμα το ποτάμι να έχει ¨στερέψει ¨από ψάρια , αναφέρθηκε ακόμα και σε παράνομο κυνήγι που συντελείται.
Μίλησε για ανεξέλεγκτη βοσκή μεγάλων ζώων και για καταπατήσεις Δημοσίων εκτάσεων με προκλητικό τρόπο και απουσία ελέγχου.
Διεμήνυσε ότι κάτοικοι Χωριών του Ασπροποτάμου έχουν συστήσει μια ομάδα που ξεκίνησε και πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες κατά μήκος του ποταμού αλλά και στο δάσος για να αποτρέψουν φαινόμενα παραβατικότητας και βανδαλισμού αυτής της πανέμορφης γωνιάς της Ελλάδας
ΠΗΓΗ: StagonNews    / ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ   COM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου