Δασική Υπηρεσία.

Δασική Υπηρεσία.
Υπηρεσιακό αυτοκίνητο

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Κατάρτιση, ανάρτηση, κύρωση δασικών χαρτών.


Αναλυτικές οδηγίες για τις ενέργειες των δασικών υπηρεσιών με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών κατάρτισης, θεώρησης και κύρωσης των δασικών χαρτών, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο που διαμορφώθηκε με το ν. 4389/2016 (άρθρα 153-155), περιλαμβάνει εγκύκλιος που υπογράφεται από τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Τσιρώνη.
143783_1597_icon
Κλικ για άνοιγμα αρχείου
Οι αποδέκτες της εγκυκλίου (Διευθύνσεις Δασών και Διευθύνσεις Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων), καλούνται να υποβάλουν, έως τις 27 Ιουλίου, εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση καθώς και χρονοδιάγραμμα για την εκτέλεση των εργασιών κατάρτισης, ενημέρωσης, ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών περιοχών αρμοδιότητάς τους.
Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με το ν. 4389/2016η Δασική Υπηρεσία (Τμήματα Δασικών Χαρτογραφήσεων των Διευθύνσεων Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων) καθίσταται αρμόδια  για όλα τα στάδια του έργου, κατάρτισης, θεώρησης και κύρωσης των δασικών χαρτών. Εναλλακτικά και υπό προϋποθέσεις μπορεί οι ανωτέρω εργασίες να εκτελούνται και από την ΕΚΧΑ Α.Ε.
Για την υποστήριξη του έργου των τμημάτων Δασικών Χαρτογραφήσεων των Διευθύνσεων Δασών προβλέπεται, με απόφαση του Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η προσωρινή διάθεση προσωπικού από υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της οικείας Διεύθυνσης Δασών. Για τον ίδιο σκοπό, μπορεί κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, να προσλαμβάνεται κατόπιν προκήρυξης εποχιακό ή με σύμβαση έργου προσωπικό, των ιδίων ειδικοτήτων με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο κατανέμεται με απόφαση του τελευταίου στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές ανάγκες της κάθε οργανικής μονάδας (παρ. 7 του άρθρου 13 ν. 3889/2010 όπως ισχύει).
Σχετικό αρχείο:
– Εγκύκλιος 143783/1597/20-7-2016 Κατάρτιση, ανάρτηση, κύρωση δασικών χαρτών.
ΠΗΓΗ:dasarxeio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου