Δασική Υπηρεσία.

Δασική Υπηρεσία.
Υπηρεσιακό αυτοκίνητο

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Νέους... Λαζαράτες θέλουν κάποιοι το Πωγώνι στην 'Ηπειρο - 4.235 δενδρύλλια κάνναβης έχουν εντοπίσει οι αστυνομικοί.

Σε… Λαζαράτες της Ελλάδας επιχειρούν να μετατρέψουν το ακριτικό Πωγώνι κάποιοι επίδοξοι καλλιεργητές κάνναβης, αφού μέσα σε διάστημα λίγων ημερών οι Έλληνες αστυνομικοί έχουν 


εντοπίσει τρεις μεγάλες φυτείες στην περιοχή και έχουν συλλάβει τέσσερις Αλβανούς, οι οποίοι μπαινόβγαιναν παράνομα στη χώρα μας, μέσα από δύσβατα μονοπάτια. 

Και μπορεί οι ελληνικές Διωκτικές Αρχές – και ιδιαίτερα αυτές της Ηπείρου - να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση, έχοντας καταφέρει σημαντικά πλήγματα στα διάφορα κυκλώματα, ωστόσο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι τα περιστατικά αυτά βρίσκονται σε έξαρση, αφού συχνά τελευταία… ξεφυτρώνει και μια φυτεία κάνναβης στο ελληνικό έδαφος. 
Άλλα 685 δενδρύλλια!

Την… τιμητική της έχει το τελευταίο διάστημα η περιοχή του Πωγωνίου, αφού μετά την Αγία Μαρίνα, όπου προ ημερών καταστράφηκαν δυο μεγάλες φυτείες (με 3.550 δενδρύλλια!), άλλη μια οργανωμένη εντοπίστηκε χθες μετά τα μεσάνυχτα. Αυτή τη φορά σε δύσβατη παραποτάμια περιοχή του Δελβινακίου, με συνολικά 685 δενδρύλλια κάνναβης, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό, μέσα σε λίγες μέρες, σε 4.235 δενδρύλλια!
Ύστερα από μεθοδευμένες ενέργειες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνελήφθησαν μέσα στο χώρο της φυτείας, δύο Αλβανοί, ηλικίας 37 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για καλλιέργεια ναρκωτικών, παράβαση της νομοθεσίας για όπλα και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Τα δενδρύλλια κάνναβης (σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους έως 1,5 μέτρων) εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, μαζί με διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την καλλιέργεια των φυτών (σκαπτικά εργαλεία, λίπασμα, σύστημα ποτίσματος κτλ.). 
Και παρατηρητήρια…
Οι καλλιεργητές φαίνεται πώς ήταν καλά εξοπλισμένοι, γνώστες της συγκεκριμένης δουλειάς, αφού είχαν διαμορφώσει δύο ειδικούς χώρους, τους οποίους χρησιμοποιούσαν ως παρατηρητήρια, προκειμένου να μπορούν να εποπτεύουν το χώρο της καλλιέργειας των ναρκωτικών από απόσταση, ενώ στο χώρο της φυτείας είχαν κατασκευάσει και αυτοσχέδιο κατάλυμα για τη διαμονή τους! 
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν στην κατοχή των δραστών, 14 φυσίγγια κυνηγητικού όπλου, 3 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, ηλεκτρονική ζυγαριά, μικροποσότητα κάνναβης και  τρία κινητά τηλέφωνα. 
Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των δυο αλλοδαπών προέκυψε ότι είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στη Χώρα. 
Οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ  την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ηπείρου δηλώνουν ότι οι έρευνες και οι επιχειρήσεις τους για την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.
Ερήμωσαν τα χωριά!
Την… εμπειρία λοιπόν που έχουν αποκτήσει οι γείτονές μας σε ότι αφορά την μαζική καλλιέργεια κάνναβης, χρησιμοποιούν τώρα στις εντός Ελλάδος «επιχειρήσεις» τους, κρατώντας φυσικά ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την Αλβανία. Αφ’ ότου «καθάρισαν» οι Λαζαράτες από τις τεράστιες φυτείες κάνναβης, αρκετοί μετέφεραν τις δουλειές τους στο
κέντρο της Αλβανίας, ενώ κάποιοι, όπως αποδεικνύεται, μεταφέρθηκαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ποντάροντας στο γεγονός ότι τα ελληνικά ακριτικά χωριά έχουν ερημώσει και ότι μπορούν σ’ αυτά να δρουν ανενόχλητοι! Στα περισσότερα έχουν απομένει μερικοί ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν αποτελούν κίνδυνο για τους επίδοξους καλλιεργητές, που έχουν μετατρέψει δασώδεις και δύσβατες περιοχές, σε… σύγχρονες χασισοκαλλιέργειες! 

Ευτυχώς οι άνδρες της τοπικής Αστυνομίας, υποψιασμένοι, συχνά προχωρούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους απομακρυσμένων περιοχών, βάζοντας «φρένο» σε κυκλώματα που επιχειρούν να μετατρέψουν την περιοχή σε μια απέραντη χασισοφυτεία!
Και σύλληψη στην Πρέβεζα
Στο μεταξύ, στην Πρέβεζα συνελήφθη ένας 52χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ακατέργαστης κάνναβης. 
Ειδικότερα, ο 52χρονος  μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι κατείχε ένα τσιγάρο κάνναβης, ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επιπρόσθετα ότι καλλιεργούσε σε δασική περιοχή στην Καρυά Λευκάδας, τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως ενός μέτρου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

proinoslogos.gr/     http://www.bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου