Δασική Υπηρεσία.

Δασική Υπηρεσία.
Υπηρεσιακό αυτοκίνητο

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Λάρισα: Νέα κρούσματα παράνομης υλοτομίας στον Όλυμπο.

Νέα κρούσματα παράνομης υλοτομίας εντοπίστηκαν στον Θεσσαλικό Όλυμπο. Τα κρούσματα έγιναν αντιληπτά από ευαισθητοποιημένους πολίτες οι οποίοι με την σειρά τους ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ερωτηθείς από την ΕΡΤ Λάρισας για τη νέα παράνομη υλοτομία η δασάρχης Ελασσόνας κ. Ζωή Φτίκα δήλωσε: «Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι σ΄αυτές τις περιπτώσεις οι πολίτες καλό είναι να επικοινωνούν με την υπηρεσία μας και όχι να καταγγέλλουν αυτά που πέφτουν στην αντίληψη τους στα ΜΜΕ. Πραγματοποιούμε ελέγχους σε 24ωρη βάση και έχουμε εντοπίσει τις παράνομες υλοτομίες, οι οποίες είναι μεμονωμένες και επιβεβαιωμένες. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ως δασαρχείο Ελασσόνας έχουμε προβεί σε κατασχέσεις των μέσων που χρησιμοποιούνται για την παράνομη υλοτομία και όλες οι υποθέσεις ακολουθούν το δρόμο της δικαιοσύνης. Όμως, πρέπει να γίνει γνωστό ότι το προσωπικό φύλαξης δεν επαρκεί για τις εκτάσεις που ανήκουν στην υπηρεσία μας. Γι αυτό καλούμε τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να μας βοηθήσουν στην φύλαξη και προστασία των δασών».
Η κα. Φτίκα αναφέρθηκε και στο θέμα της χορήγησης καυσόξυλων, τονίζοντας ότι θα δοθούν κανονικά στις ευπαθείς ομάδες των ορεινών χωριών. Η καθυστέρηση που παρατηρείται δεν αφορά το Δασαρχείο αλλά τον Δήμο που έχει την ευθύνη συγκέντρωσης των αιτήσεων των ενδιαφερομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου