Δασική Υπηρεσία.

Δασική Υπηρεσία.
Υπηρεσιακό αυτοκίνητο

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Στον αέρα οι Επιτροπές Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων.

«Στον αέρα» βρίσκονται οι αποφάσεις (αλλά και οι συνθέσεις) των Επιτροπών Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων, που κρίνουν τον δασικό ή γεωργικό κ.λπ. χαρακτήρα διαφόρων περιοχών της χώρας.

 

Με δύο αποφάσεις του το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε πράξεις με τις οποίες χαρακτηρίστηκαν ως δασικές δύο εκτάσεις εκατοντάδων στρεμμάτων, καθώς έκρινε παράνομη τη συγκρότηση των επιτροπών αυτών, λόγω της αντισυνταγματικής συμμετοχής των δικαστικών λειτουργών στις συνθέσεις τους, με την ιδιότητα του προέδρου.
Ετσι, ανοίγει ο δρόμος για να ακυρωθούν πολλές αποφάσεις Επιτροπών Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων σε όλη τη χώρα, και μόνο για τον λόγο ότι δεν ήταν νόμιμη η σύνθεσή τους, με συνέπεια να πρέπει να επανεξεταστεί αν μια έκταση είναι δάσος, δασική ή γεωργική.
Παράλληλα η Γενική Διεύθυνση Δασών, με εγκύκλιο που απευθύνει προς όλες τις περιφέρειες της χώρας σε συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΣτΕ (3036 και 3037/15), ζητεί να ανακληθούν οι συνθέσεις των Επιτροπών αυτών και να επανασυγκροτηθούν νέες, χωρίς τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών (θα αντικατασταθούν από άλλα πρόσωπα, όπως προβλέπει ο ν. 998/79).
Αλεξανδρος Αυλωνίτης.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ  GR.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου