Δασική Υπηρεσία.

Δασική Υπηρεσία.
Υπηρεσιακό αυτοκίνητο

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

«Κάθετη» Δασική Υπηρεσία προβλέπει η λίστα Βαρουφάκη.

logo dasikis
Τη νέα λίστα με τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για να ξεκλειδώσει η συμφωνία με τους δανειστές, δημοσιεύουν οι Financial Times. Πρόκειται για ένα κείμενο 27 σελίδων που απεστάλη στο Brussels Group προκειμένου να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση.
Μεταξύ άλλων, στην εκτενή λίστα περιλαμβάνεται και ενότητα με μεταρρυθμίσεις στη δασική νομοθεσία (Forest Legislation Reforms).  Στα προτεινόμενα μέτρα τονίζεται ότι η διαχείριση των χερσαίων φυσικών οικοσυστημάτων μπορεί να γίνει από μια «κάθετη» Δασική Υπηρεσία στελεχωμένη με όλες τις κατάλληλες ειδικότητες.  Πιο συγκεκριμένα:
11.2 Μεταρρυθμίσεις στη Δασική Νομοθεσία:
α. Τρέχουσα κατάσταση: Το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας υποβαθμίζεται λόγω καιροσκοπικών πολιτικών, της έλλειψης χωροταξικού σχεδιασμού, της απρογραμμάτιστης τουριστικής ανάπτυξης, της εγκατάλειψης της διαχείρισης των δασών, ενώ τίθενται και ζητήματα στην διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών κ.λπ.
β. Προτεινόμενα μέτρα:
  •  Σύνταξη των δασικών χαρτών για τη διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας στα πλαίσια κατάρτισης δασολογίου.
  •  Η διαχείριση των χερσαίων φυσικών οικοσυστημάτων μπορεί να γίνει  από μια «κάθετα» οργανωμένη Δασική Υπηρεσία στελεχωμένη με όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες.
  • Μεταρρύθμιση του συστήματος διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών με  έγκριση  εθνικών στόχων και σχέδια δράσης για τη βιοποικιλότητα, τη δασοκάλυψη, την αποκατάσταση των υποβαθμισμένων δασών, τους βοσκοτόπους και την προστασία των εδαφών.
γ. Αρμόδια Αρχή: Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
δ. Χρονοδιάγραμμα: Ιούνιος μέχρι τέλος του 2015.
ε. Ποσοτικοποίηση των δημοσιονομικών επιπτώσεων: Δεν υπάρχει δημοσιονομική επίπτωση βάσει των προκαταρκτικών εκτιμήσεων που έγιναν από την Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων.

6 σχόλια:

  1. Αγαπητοί συνάδελφοι, για λόγους δεοντολογίας θα πρέπει να αναφέρετε που και ποιος έκανε την αρχική ανάρτηση. Η αρχική ανάρτηση έγινε εδώ: http://dasarxeio.com/2015/04/02/1042-7/ και εδώ: http://omospondiadasofylakon.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί συνάδελφοι, για λόγους δεοντολογίας θα πρέπει να αναφέρετε που και ποιος έκανε την αρχική ανάρτηση. Η αρχική ανάρτηση έγινε εδώ: http://dasarxeio.com/2015/04/02/1042-7/ και εδώ: http://omospondiadasofylakon.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή