Δασική Υπηρεσία.

Δασική Υπηρεσία.
Υπηρεσιακό αυτοκίνητο

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Συναντήσεις του Συλλόγου Δασοφυλάκων με υπηρεσιακούς παράγοντες και Συναδέλφους.

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Δασοφυλάκων Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων νήσων κάνει γνωστό ότι στις 26 και 27 Μαρτίου τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποίησαν επισκέψεις στην Διεύθυνση Δασών Αιτωλοακαρνανίας και στα Δασαρχεία Μεσολογγίου και Ναυπάκτου όπου και συναντήθηκαν με τους προϊσταμένους κ.κ.  Ν. Μάζη, Θ.-Γ. Φούντα και Γ. Ράπτη αντίστοιχα.
Τα θέματά που συζητήθηκαν αφορούσαν την οργάνωση και την υλικοτεχνική υποδομή των δασικών υπηρεσιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου  και αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Δεν παρέλειψαν, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, να θέσουν υπόψη των προϊσταμένων και τα θεσμικά και υπηρεσιακά θέματα  των δασικών υπαλλήλων που εκπροσωπούν όπως το ωράριο,  τα οικονομικά αλλά και τις πληροφορίες σχετικά με την αναδιάρθρωση των αποκεντρωμένων διοικήσεων και το μέλλον της δασικής υπηρεσίας. Για το θέμα αυτό ενημερώνουν τα μέλη τους ότι παρακολουθούν καθημερινά τις εξελίξεις στα διάφορα υπουργεία και αν υπάρξουν νέα θα τους ενημερώσουν το συντομότερο.
Παρόμοια επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στη Κέρκυρα όπου μετά την Διεύθυνση Δασών υπήρξε συνάντηση και με τον Διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων, κ. Καλούση, σχετικά με το θέμα της πληρωμής του περσινού ειδικού προγράμματος πρόληψης λαθροϋλοτομιών. Ο κ. Καλούσης διαβεβαίωσε το ΔΣ ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού και σύντομα θα υπάρξει εξόφληση των οφειλομένων.
Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν πολύ γόνιμες και ωφέλιμες για τον κλάδο καθ’ όσον καταγράφηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους δασοφύλακες αλλά και την δομή της υπηρεσίας γενικότερα.
Σύντομα θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις και στις υπόλοιπες Π.Ε. της Αποκεντρωμένης Πελοποννήσου Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων νήσων. Πηγή   Δασαρχείο.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου