Δασική Υπηρεσία.

Δασική Υπηρεσία.
Υπηρεσιακό αυτοκίνητο

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΗΛΕΙΑ Απανωτές οι κλοπές των θυροφραγμάτων!

Το μπελά του έχει βρει ο ΤΟΕΒ Γαστούνης από τις απανωτές κλοπές των μεταλλικών θυρών στα καναλέτα του δικτύου του, σε σημείο μάλιστα να απειλείται ακόμα και η άρδευση ολόκληρων τμημάτων της έκτασης που καλύπτει. Ειδικά στο τμήμα από το Λευκοχώρι προς την Αγία Μαύρα, τα συνεργεία του ΤΟΕΒ ανακαλύπτουν σχεδόν κάθε μέρα και νέα καναλέτα  «άδεια» από τα μεταλλικά θυροφράγματα και τον εξοπλισμό τους, με το κόστος της αποκατάστασης του καθενός να φτάνει τα 500 ευρώ!
Τα συνεργεία του ΤΟΕΒ Γαστούνης δεν προλαβαίνουν να «μπαλώσουν» το ένα καναλέτο πριν βρουν το επόμενο λεηλατημένο με το κόστος να έχει «γονατίσει» τον Οργανισμό που βλέπει ότι εάν οι κλοπές συνεχιστούν, δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στον αποκατάσταση όλου του δικτύου του.
Από την πλευρά του ωστόσο, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο  πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γαστούνης κ. Δημήτρης Κουλούρης, απευθύνει προειδοποίηση τόσο προς τους «κυνηγούς» του σιδήρου όσο και προς τους τελικούς αποδέκτες των κλεμμένων σιδήρων ότι ο Οργανισμός θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που του παρέχει ο νόμος, εάν βρεθεί στα ίχνη τους.
«Κινδυνεύουμε να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε το δίκτυο» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κουλούρης και συνεχίζει: «Οι κλοπές είναι απανωτές, η μία μετά την άλλη. Το κόστος για να αποκαταστήσουμε όλα τα καναλέτα είναι απαγορευτικό. Θέλω λοιπόν να προειδοποιήσω όλους αυτούς που «ξηλώνουν» το δίκτυο μας ότι θα εξαντλήσουμε όλη την αυστηρότητα του νόμου σε όποιον συλλάβουμε, ενώ εάν εντοπίσουμε κάποιον που δέχεται τα κλεμμένα σίδερα, θα του το κλείσουμε το μαγαζί. Η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου