Δασική Υπηρεσία.

Δασική Υπηρεσία.
Υπηρεσιακό αυτοκίνητο

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Βρετανός πιλότος σκοτώθηκε από λαθροκυνηγούς.

Ένας Βρετανός πιλότος σκοτώθηκε από λαθροκυνηγούς ελεφάντων στην Τανζανία. Ο Roger Gower πετούσε με το ελικόπτερό του κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τον εντοπισμό λαθροκυνηγών, όταν δέχτηκε καταιγισμό πυροβολισμών, δήλωσε το Friedkin Conservation Fund.
Ο Lazaro Nyalandu, πρώην υπουργός Φυσικών Πόρων και Τουρισμού της Τανζανίας , είπε, ότι παρόλο που πυροβολήθηκε, ο κ. Gower κατάφερε να προσγειώσει το ελικόπτερο, αλλά πέθανε πριν οι διασώστες να μπορέσουν να τον φτάσουν. «Ο λοχαγός Ρότζερ, ένας Βρετανός υπήκοος, πυροβολήθηκε στον αέρα από λαθροθήρες με AK47, κατάφερε να προσγειώσει το ελικόπτερο του, αλλά δυστυχώς τραυματίστηκε θανάσιμα»
«Αυτοί οι λαθροκυνηγοί που σκότωσαν τον λοχαγό Ρότζερ είναι δειλοί, κακοί, και θλιβεροί άνθρωποι και οι καρδιές μας είναι συγκλονισμένες.», είπε. «Αναπαύσου εν ειρήνη λοχαγέ Ρότζερ. Αγάπησες την χώρα μας και σε γνώρισα σε πολλές μας πτήσεις για την υπεράσπιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της άγριας ζωής.»

Ο πρόεδρος του Friedkin Conservation Fund δήλωσε: «Είμαστε βαθύτατα θλιμμένοι από την απώλεια του αγαπητού φίλου μας. Είμαστε δεσμευμένοι να τιμήσουμε τον Roger και το έργο του. Έχουμε επίσης δεσμευτεί να διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι για αυτή την επίθεση θα εντοπιστούν και θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη.»
«Πιστεύουμε ότι ο Roger μπορεί να τιμηθεί καλύτερα εντείνοντας τη δέσμευσή μας για την προστασία των ελεφάντων και την ανεκτίμητη κληρονομιά της άγριας ζωής μας. Αυτό το τραγικό γεγονός τονίζει και πάλι τον αποκρουστικό κίνδυνο και το κόστος της προστασία της άγριας ζωής της Τανζανίας», πρόσθεσε.
Σε δήλωση, το Υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το θάνατο ενός Βρετανού υπηκόου στην Τανζανία και την παροχή βοήθειας προς την οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.»
Σύμφωνα με την Guardian, τρεις ύποπτοι έχουν συλληφθεί από την αστυνομία της Τανζανίας.
Σε πρόσφατη απογραφή του  πληθυσμού ελεφάντων στην Τανζανία, διαπιστώθηκε ότι ο πληθυσμός τους μειώθηκε από 110.000 το 2009 σε περίπου 43.000 το 2014, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τουριστική βιομηχανία των σαφάρι.

Η ζήτηση για ελεφαντόδοντο, από τις ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας, όπως η Κίνα και το Βιετνάμ, για τη μετατροπή του σε κοσμήματα και στολίδια, έχει οδηγήσει σε αύξηση της λαθροθηρίας σε όλη την υποσαχάρια Αφρική.Πηγή: prisonplanet.gr, theguardian.com/http://dasarxeio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου